Tort diplomat de fructe

Printeaza

Tort diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si struguri negri.

Ingrediente:

  • 300 g zahar Tort_diplomat_de_fructe
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 6-7 linguri de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina)
  • 500 ml frisca + frisca pentru ornat
  • esenta de vanilie si de portocale
  • fulgi de migdale
  • o cutie de compot de caise
  • doua kiwi
  • un ciorchine de struguri negri

 

Mod de preparare:

Mixează 300 g de zahăr cu 3 ouă întregi şi 250 ml de lapte. Pune com­poziţia la foc mic pe aragaz, într-o cratiţă de teflon. Separat, într-un castron, pune gelati- naîn 50 ml de lapte rece şi încălzeşte-o la foc mic pe aragaz până se dizolvă.

Toarnă gela­tina dizolvată peste compoziţia de lapte, za­hăr şi ouă.

Fierbe compoziţia pe aragaz, la foc moderat, până clocoteşte: la-o apoi de pe foc şi las-o la răcit. Adaugă 500 ml frisca, esenţe după gust. Dă la frigider 12 ore.

Inain­te de a servi tortul ornează-l cu bucăţele de caise din compot, sub formă de trandafir, felii de kiwi, boabe de strugure şi frisca. Pe margine pune fulgii de migdale.

Tort diplomat de fructe

Tort_diplomat_de_fructe

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Din asta vreau sa incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.