Tort cu smantana – usor de preparat

Printeaza

Tort cu smantana din: smantana, praf de copt, oua, ulei, unt, zahar, faina.

Ingrediente:Tort cu smantana

  • 1 kg smântână pentru crema
  • 200 g smântână pentru aluat
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri unt topit şi răcit
  • 200 g zahăr
  • 1 pahar zahăr (pentru cremă)
  • 500 g făină

 

Mod de preparare:

Intr-un bol pui 200 g smântână şi praful de copt. Amesteci bine cu telul şi vei observa că se formează nişte bule de aer.

Praful de copt în combinaţie cu smântână creează aceste bule. Adaugi ouăle, zahărul, uleiul şi untul şi amesteci bine cu telul.

La final pui făina. Amesteci cu o lingură sau cu o spatulă, să se încorporeze bine făina.

Apoi scoţi aluatul pe masa presărată cu făină şi îl mai frămânţi puţin cu mâinile, să se uniformizeze.

Aluatul final trebuie să fie moale, plăcut, puţin lipicios. Il laşi apoi timp de 30 de minute acoperit cu un prosop, să se odihnească.

Imparţi aluatul în 4-5 bucăţi.

Fiecare bucată o modelezi uşor, în formă de bilă rotundă.

Presari puţină făină pe hârtia de copt şi e indicat să întinzi fiecare foaie cu făcăleţul direct pe hârtie.

O să fie mult mai uşor s-o lucrezi şi s-o muţi în tavă. Intinzi o foaie de circa 28-30 cm diametru şi 4 mm grosime, nu foarte subţire.

Coci fiecare foaie în cuptorul preîncălzit, la 200C, timp de 7-8 minute.

Foaia trebuie să fie uşor rumenită, dar atenţie, şă nu fie prea tare rumenite şi să aibă culoarea maro.

Cât sunt fierbinţi foile, le decupezi cu un capac sau cu cuţitul pe marginea unei farfurii rotunde.

Resturile le păstrezi pentru finisarea tortului. Procedezi la fel cu fiecare foaie.

Aluatul este foarte fraged şi se înmoaie prea tare dacă le faci prea subţiri. Baţi smântână cu aproximativ 1 pahar cu zahăr, în funcţie de gust.

Bati smantana pentru crema cu zaharul pana la omogenizare.

Ungi foile cu crema obtinuta, nivelezi puţin cu lingura sau cu cuţitul. Resturile oprite de la decuparea foilor le mărunţeşti în robot sau cu făcăleţul. Presari aceste firimituri pe suprafaţa tortului şi pe margini.

Scoţi bordurile de folie şi vei vedea că vei avea nişte margini de platou curate.

Tortul trebuie pus imediat la rece, să se înmoaie şi să se frăgezească. Serviti rece.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.