Tort cu mascarpone si smochine

Printeaza

Tort cu mascarpone si smochine din: faina, zahar, ou, unt, sare, galbenusuri, lichior de portocale, suc de portocale, mascarpone, iaurt, gelatina, smochine si gem de caise.

 

Ingrediente:Tort_cu_mascarpone_si_smochine

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 priza sare

pentru umplutura:

  • 3 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 2-3 linguri lichior de portocale
  • 2 linguri suc de portocale
  • 250 g mascarpone
  • 200 g iaurt
  • 3 foi de gelatina
  • 8-10 smochine proaspete
  • 150 g gem de caise

 

Mod de preparare:

Frămânţi componentele pentru aluat până obţii o cocă netedă, o înfăşori în folie şi ţii o oră la rece.

Intinzi o foaie pe care o aşezi într-o tavă rotundă de tort, unsă în prealabil cu unt, acoperind şi pereţii tăvii, înţepi cu furculiţa aluatul, din loc în loc şi coci circa 25 de minute, la foc moderat.

Când e gata, scoţi şi laşi să se răcească.

Baţi gălbenuşurile şi zahărul pe baie de aburi, până se formează o cremă spumoasă.

Adaugi apoi lichiorul, sucul, amesteci, urmează mascarpone şi iaurtul şi omogenizezi.

Inmoi gelatina în puţină apă rece, o storci, o topeşti, torni 2-3 linguri din cremă, amesteci şi torni totul în restul cremei.

Amesteci din nou, întinzi crema peste blat, nivelezi şi pui în frigider să se întărească.

Speli smochinele cu atenţie, le ştergi de apă, le tai în patru şi le aşezi peste cremă.

Infierbânţi gemul într-o crăticioară, iar după câteva clocote treci gemul printr-o strecurătoare.

Ungi apoi feliile de smochine cu o pensulă, să fie în strat uniform.

Pui tortul, înainte de servire, pentru 1,5-2 ore în frigider.

Tort cu mascarpone si smochine

Tort_cu_mascarpone_si_smochine

Pofta buna!

 

 

 

Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată

Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată din: oua, faina de migdale, zahar pudra, albusuri, esenta de cafea, ciocolata, esenta de cafea, smantana, smantana. Tortul Opera este o veritabilă capodoperă a patiseriei franceze, cunoscută în întreaga lume pentru straturile sale sofisticate și armonia perfectă între cafea și ciocolată. Acest desert elegant combină texturi rafinate și […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.