Ton cu roşii şi masline

Printeaza

Ton cu roşii şi masline 

Ingrediente:Ton cu roşii şi masline

  • 500 g de roşii
  • 100 g de măsline negre fără sâmburi
  • 1 ardei verde tăiat cubuleţe
  • 3 căţei de usturoi
  • 4 haşme
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 10 cl vin roşu
  • 1 legătură de oregano
  • 4 felii de file de ton a câte 150 g
  • zeama unei lămâi
  • 3 fire de pătrunjel cu frunza lată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scufundaţi roşiile timp de 40 de secunde în apă clocotită, apoi treceţi-le printr-un jet de apă rece. Decojiţi-le, curăţaţi-le de seminţe şi tăiaţi pulpa în bucăţele. Tocaţi jumătate din cantitatea de măsline.

Decojiţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Incălziţi 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiţă, căliţi ardeiul, ustu­roiul şi ceapa. Turnaţi vinul roşu şi degresaţi cratiţa cu ajutorul unei spatule de lemn. Adăugaţi roşiile şi amestecaţi. Puneţi sare şi piper. Acoperiţi şi lăsaţi la înăbuşit 5 minute, la foc mic.

Incorporaţi măslinele negre tăiate şi lăsaţi să scadă descoperit, timp de câteva minute, pâră când com­poziţia ajunge la consistenţa unui piue. Adăugaţi frunzele de oregano şi restul măslinelor. Incălziţi cuptorul la 210° (treapta 7).

Uscaţi tonul cu ajutorul hârtiei absorbante. Stropiţi-l cu zeamă de lămâie. Lăsaţi-l la macerat 2 minute. Adăugaţi sare şi piper. Intr-o tigaie, încălziţi două linguri de ulei de măsline. Când acesta este fierbinte, căliţi tonul câte un minut pe fiecare parte.

Puneţi peştele într-un vas termorezistent. Acoperiţi-l cu sos şi lăsaţi în cuptor timp de 10 minute. înainte de servire, presăraţi pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.