Tartă cu sfeclă, ceapă şi brânză Gruyere

Printeaza

Se încinge cuptorul la 190° 0/ gaz 5. Se întinde o bucată de 500g de aluat pentru tartă într-o formă cu diametrul de 23cm şi fundul detaşabil, tapetată cu hârtie de copt.

Se umple tava cu bile de copt. Se coace 10 minute, apoi se scot bilele şi hârtia şi se mai coace 10 minute, până ce aluatul este gata.

Se scade focul la 180° c/ gaz 4. Se încinge 1 cub de unt într-o tigaie şi se călesc 3 cepe tăiate în felii subţiri, până se înmoaie. Se rup 250g frunze de sfeclă (sau de Swiss chard) şi se pun în tigaie. Se călesc până devin fragede. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să se răcească.

Se amestecă 4 ouă, 150g de smântână pentru frişcă, 75g de brânză Gruyere dată prin râzătoare şi 2 linguri de parmezan ras. Se condimentează bine cu sare şi piper.

Se întinde amestecul de sfeclă şi ceapă peste baza de tartă şi se toarnă compoziţia de ouă deasupra. Se coace 20-30 de minute până ce umplutura s-a întărit.

Tartă cu sfeclă, ceapă şi brânză Gruyere

Tartă cu sfeclă, ceapă şi brânză Gruyere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.