Tarta cu branza si lamaie

Printeaza

 Tarta cu branza si lamaie

Ingrediente:Tarta cu branza si lamaie

  • 6 lămâi
  • 400g brânză de vaci
  • 20g gelatină
  • 3 gălbenuşuri
  • 400g zahăr
  • 250g smântână dulce
  • 50g migdale măcinate
  • 250g biscuiţi cu cereale
  • l00g unt

 

Mod de preparare:

Se spală lămâile, apoi 3 dintre ele se taie în feliuţe de circa 3 mm. Se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu apă şi se dau în clocot 3-4 minute.

Se lasă la scurs. Se pun peste lămâi 450ml apă şi 200g zahăr şi se pune cratiţa pe foc mic. Se fierb feliile de lămâie până se înmoaie, apoi se scot cu o spumieră şi se lasă să se scurgă.

Se sfărâmă bine biscuiţii, punându-i într-o pungă de plastic şi presându-i cu merdeneaua, apoi se amestecă bine cu migdalele măcinate. Se pune untul topit şi răcit în amestecul de biscuiţi şi migdale, se adaugâ zeama de la 1 lămâie şi se omogenizează bine.

Se pune amestecul de biscuiţi într- o formă rotundă cu diametrul de 18-2C cm şi se coace 20 minute, la cuptor, la foc potrivit. Se pune gelatina în 3 linguri zeamă de lămâie şi 3 linguri apă şi se lasă ,10 minute să se dizolve.

Se amestecă gălbenuşurile cu brânza dulce şi zahărul rămas, apoi se omogenizează bine cu ajutorul unui mixer. Se adaugă zeama celor două lămâi rămase, smântână, precum şi gelatina dizolvată, după care se omogenizează din nou cu mixerul.

Se pune amestecul de brânză pe blatul de biscuiţi şi se întinde într-un strat uniform pe toată suprafaţa acestuia.

Se pun rondelele de lămâie deasupra stratului de brânză şi se presează uşor, apoi se pune prăjitura la frigider pentru cel puţin trei ore înainte de a o servi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna tarta cu branza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.