Supă regală de vânat

Printeaza

Supă regală de vânatToată lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe, vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală.

Ca multe alte mâncăruri scoţiene, supa regală de vânat este foarte consistentă, fiind deosebit de potrivită pentru anotimpul rece. O variantă mai modestă se poate realiza folosind carcasa rămasă de la o friptură de potârniche sau fazan, împreună cu măruntaiele.

După ce oasele au fost bine curăţate de carne, acestea se pun la fiert la foc domol, în vin şi zeamă de carne. Se pot adăuga şi legume, precum ceapă, morcovi şi napi, poate şi ceva ovăz, precum şi resturi de carne friptă.

O supă bogată se obţine din carne proaspătă de pasăre sălbatică, la care se adaugă nişte carne de căprioară şi de iepure sălbatic. Desigur, nu este nevoie sâ vâ apucaţi de vânătoare pentru a putea savura supa regală.

In toate supermarketurile din Marea Britanie puteţi găsi supe delicioase gata preparate, la conservă, care imită destul de bine supa regală. In acest caz, singura armă de care veţi avea nevoie va fi un desfăcător de conserve.

Supa_regala_de_vanat_04

Supă regală de vânat

 

Supă regală de vânat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.