Supa limpede de legume

Printeaza

Supa limpede de legume din: ceapa, foaie de dafin, telina, morcovi, praz, patrunjel, cimbru si piper.

Ingrediente:Supa_limpede_de_legume

  • 1 kg amestec de legume: 2 cepe, taiate in doua, 3 codite de telina, 2 morcovi, curatati, 1 fir de praz, taiat in doua
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel
  • cimbru
  • 1/2 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Ingredientele şi acoperă cu apă rece. Lasă să fiarbă inăbuşit 30 min şi ia spuma din când în când. Dacă apa scade, ai grijă să completezi pentru ca legumele să fie acoperite. Strecoară lichidul prin sită tapetată cu tifon fără să presezi legumele, pentru ca supa să rămână limpede.

Legumele fierte le poţi servi ca garnitură, drese cu vinegretă. Poţi continua să fierbi lichidul până când scade şi gustul devine mai pronunţat. Păstrează supa la congelator.

Supa limpede de legume

Supa_limpede_de_legume

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Supa limpede de legume e baza pentru alte supa 🙂

  2. In weekend fac supa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.