Supa de legume cu galuste de cas

Printeaza

O reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza, cartofi, ceapa, gulie, rosii, patrunjel, oua, casc, orez, faina si unt.

Ingrediente:Supa de legume cu galuste de cas

  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 200 g varza
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1/2 gulie
  • 3 rosii
  • 1 legatura patrunjel

pentru galuste:

  • 2 oua
  • 180 g cas
  • 50 g orez
  • 1 lingura faina
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală legumele, apoi se taie cuburi, rondele sau fâşii. Se pun la fiert în 2 litri de apă sau supă de carne, în următoarea ordine: morcovii, pătrunjelul, gulia, ţelina şi cartofii, iar după 5 minute se adaugă ardeiul, ceapa şi varza, între timp, se opăresc roşiile în apă clocotită, se decojesc şi se taie mărunt.

In timp ce legumele fierb la foc mic, se spală orezul şi se lasă să se înmoaie în apă rece. Se bat ouăle împreună cu făina şi puţină sare, apoi se rade fin caşul, se amestecă şi se încorporează untul şi orezul scurs. Când legumele au fiert, se scot găluşte din această compoziţie, cu o linguriţă umedă, şi se fierb până se ridică la suprafaţă.

Se condimentează supa după gust, se adaugă roşiile şi se lasă să mai dea în câteva clocote. Pe fiecare porţie se presară pătrunjel tocat.

Supa de legume cu galuste de cas

Supa de legume cu galuste de cas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.