Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă

Printeaza

O reteta de supa groasa de fasole pestrita si conopida din: conopida, fasole pestrita, ulei de masline extravirgin, ansoa, patrunjel, foaie de dafin, ardei iute, usturoi si rozmarin.

Ingrediente:Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă

  • 500 g conopidă
  • 200 g fasole pestriţă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 file de anşoa în ulei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • 500 ml apă

pentru uleiul aromat:

  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei iute uscat
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 crenguţă de rozmarin

 

Mod de preparare:

Pune fasolea la înmuiat peste noapte, apoi fierbe-o 35-40 de minute într-o oală cu multă apă rece, în care ai pus foaia de dafin, schimbând apa de două ori în timpul fierberii.

Desfă conopida bucheţele, îndepărtând partea mai tare a cotorului.

Pune într-o cratiţă fileul de anşoa, adaugă 2 linguri de ulei şi încinge-l, apoi adaugă bucheţelele de conopidă.

Pune sare, după gust, las-o 2 minute, toarnă 500 ml de apă, acoperă cu capacul şi fierbe 5 minute la foc mediu.

Pune într-o tigaie 3 linguri de ulei, usturoiul tăiat feliuţe, ardeiul iute sfărâmat şi frunzuliţele de rozmarin. Incălzeşte-le, apoi stinge focul şi lasă-le să se odihnească.

Când fasolea este fiartă bine, scurge-o şi pune-o peste cono¬pidă, apoi lasă-le să mai clocotească împreună 10 minute.

Presară pătrunjelul tocat şi pune uleiul aromat trecut prin sită. Amestecă şi serveşte supa fierbinte.

Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă

Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.