Supa de pui cu paste

Printeaza

Supa de pui cu paste

Ingrediente:

  • un pui
  • o ţelină
  • un fir de praz
  • un morcov
  • o cutie cu roşii in suc propriu
  • 250 g paste mici
  • 50 ml ulei de măsline
  • 300 g bacon
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • mărar

 

Mod de preparare:

Puiul se taie în bucăţi mai mici, se spală şi se pune într-un cas­tron. într-o oală se pun la fiert trei litri de apă şi bucăţile de pui. Se spumează de câte ori este nevoie, apoi se adaugă o lingură de sare.

Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă legumele rase, prazul, sarea şi piperul după gust. Se călesc până când prazul devine sticlos, se pun în oală şi se amestecă.

Când bucăţile de pui sunt aproape fierte, se adaugă pastele şi roşiile tăiate mărunt. Baconul se taie bucăţi mai mici şi se căleşte două minute într-o tigaie fără ulei.

Când supa este gata se adaugă bucăţile de bacon, se mai fierbe timp de cinci minute şi se opreşte focul. Se serveşte fierbinte, presărată cu verdeaţă proaspăt tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.