Supa de ceapa cu nucsoara
PrinteazaSupa de ceapa cu nucsoara din: ceapa, ulei, supa de legume, faina, cascaval vegetal, paine alba, nucsoara, sare, piper.
- 4 cepe
- 3 linguri ulei
- 1/2 l supa legume
- 1 lingura faina
- 100 g cascaval vegetal ras
- 4 felii paine alba
- 1 varf cutit nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai felii şi o căleşti în ulei până devine aurie. Adaugi făina desfăcută în puţină supă şi, când începe să se îngroaşe, pui supa de zarzavat şi condimentele. Laşi să fiarbă 30 de minute, acoperind oala cu un capac.
Intre timp, prăjeşti feliile de pâine, le pui într-o tavă, le presari cu caşcaval şi le dai la cuptor câteva minute, până se topeşte acesta. Scoţi pâinea, o tai pătrate sau triunghiuri, pe care le pui în boluri ori în farfurii adânci şi torni peste ele supa fierbinte.
Supa de ceapa cu nucsoara
Pofta buna!