Sufleu de vinete cu usturoi

Printeaza

Sufleu de vinete

Ingrediente:Sufleu de vinete cu usturoi

  • 1 kg vinete
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte soia (sau de vacă)
  • 4 linguri făină
  • 3 ouă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele şi se înăbuşă în 50 g unt, până se înmoaie complet. Separat, se prepară sosul alb din 50 g unt, făină şi lapte. S

e amestecă sosul alb cu piureul de vinete, usturoiul tocat fin şi gălbenuşurile, sare, pătrunjelul tocat fin şi, la sfârşit, cu albuşurile bătute spumă.

Compoziţia astfel obţinută se toarnă într-o formă de Jena unsă cu unt şi se dă la cuptor, la foc iute, 30 de minute. Sufleul se serveşte cald.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Este bun sufleu de vinete facut cu lapte de vaca. Cel de soia nu e pe gustul meu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.