Specialitate cu pui si mere

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpe de pui, cimbru, sare, rozmarin, miere, piper alb, boia, usturoi verde, ulei de masline, mere, unt, pesmet.

Ingrediente:Specialitate cu pui si mere

  • 8-10 pulpe superioare de pui
  • cimbru sare rozmarin
  • o linguriţă miere
  • piper
  • alb
  • boia
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 6-8 mere
  • un cubuleţ unt pentru uns tava
  • 1-2 linguriţe pesmet

Mod de preparare:

Pulpiţele se spală, se curăţă şi se despică pe mijloc, astfel încât în spaţiul creat să rămână loc pentru o bucată de măr.

Se ung pulpiţele cu ulei şi miere apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi boia pe toate părţile şi se bagă la frigider pentru aproximativ o oră.

Intre timp, se curăţă toate merele şi se taie sferturi, se aşază într-o tavă de iena tapetată cu unt şi puţin pesmet şi se bagă la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc puţin.

Pulpiţele se aranjează în tavă şi se bagă la cuptor acoperite cu usturoiul verde.

După ce s-au frăgezit, se scot frunzele şi se lasă să se rumenească. Se ser­vesc calde cu garnitură de mere coapte şi se ornează cu rozma­rin şi cimbru verde.

Specialitate cu pui si mere

Specialitate cu pui si mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.