Spata cu ciuperci

Printeaza

Spata cu ciuperci din: spata de vitel, ficat de vitel sau de porc, franzela, oua, sare, piper, ciuperci, telina, cascaval, unt, patrunjel, faina, zarzavat, ceapa, pesmet.

IngredienteSpata cu ciuperci

  • 1,5 kg spată de viţel
  • 250 g ficat de viţel sau de porc
  • 1 felie de franzelă
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 400 g ciuperci
  • 6 bucăţi de ţelină (mai mici)
  • 150 g caşcaval
  • 2 linguri sos alb
  • 150 g unt
  • pătrunjel verde
  • 1/2 lingură făină
  • 100 g zarzavat
  • 2 cepe
  • 1 lingură pesmet

 

Mod de preparare:

Dezosaţi spata şi pregătiţi-o pentru umplut. Ficatul şi carnea rămasă de la spată, sotaţi-le şitreceţi-le prin maşina de tocat. Puneţi în tocătură 1/2 ceapă fiartă, franzela înmuiată şi bine stoarsă. Adăugaţi 2 ouă crude, sare şi piper după gust.

Cu această tocătură umpleţi spata, legaţi-o cu sfoară subţire din bumbac şi frigeţi-o la cuptor 75 de minute.

Când friptura este gata, scoateţi-o pe un platou, iar în tavă faceţi sosul cu făină şi supă. Tăiaţi spata în felii mai groase, aşezaţi-le pe un platou şi garnisiţi-le cu ciuperci sotate în unt şi ţelinele umplute cu sos alb.

Combinaţi sosul alb cu caşcavalul ras, 1 1/2 ou crud şi 1 lingură pesmet; umpleţi ţelinele, puneţi-le într-o tâvă adâncă cu puţin unt, 1 pahar supă şi fierbeţi la foc mic 30-35 de minute.

Pesţe garnitură, puneţi pătrunjel tocat. Aduceţi sosul la masă în sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.