Somon cu hrean in foitaj

Printeaza

Somon cu hrean in foitaj din: creson, sos de hrean, branza de vaci, foitaj, file de somon, ou.

Ingrediente:Somon_cu_hrean_in_foitaj

  • o mana de creson, tocat marunt
  • 5 linguri sos de hrean
  • 400 g branza de vaci crema
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 750 g foitaj
  • 750 g file de somon
  • 1 ou, batut

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un bol combină cresonul, sosul de hrean, brânza de vaci şi coaja de lămâie.

Adaugă sare şi piper negru şi lasă deoparte. Intinde aluatul în 2 foi, una mai mare decât bucata de peşte cu 2,5 cm.

Păstrează bucăţile tăiate care depăşesc această suprafaţă.

Aşază foaia de foitaj pe tava de copt, înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi dă la cuptor 15 min, până când creşte şi se rumeneşte.

Apoi scoate tava din cuptor presează ca să se aplatizeze şi aşază deasupra fileul de peşte.

Aşază deasupra crema de brânză. Acoperă cu a doua foaie de foitaj şi împinge marginile foii pe sub foaia deja rumenită.

Decupează forme de peşte din bucăţile păstrate deoparte. Lipeşte ornamentele unse cu apă deasupra.

Unge cu ou şi dă la cuptor 20 min, până când aluatul creşte şi se rumeneşte crocant.

Somon cu hrean in foitaj

Somon_cu_hrean_in_foitaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.