Salata de ceapa cu ficat

Printeaza

Salata de ceapa cu ficat din: ficat de vita, ceapa, faina, otet, boia, patrunjel, sare, piper, ulei, lamaie.

Ingrediente:

  • 700 g ficat de vită
  • 2 cepe
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri oţet
  • 1 linguriţă boia iute sau dulce
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare Salata de ceapa cu ficat:

Pui la fiert 500 ml apă cu 5 linguri de oţet. Tai ceapa rondele foarte fine şi le opăreşti timp de 5 minute în apa cu oţet care clocoteşte.

Scoţi ceapa şi o clăteşti sub jet de apă rece, apoi o laşi la scurs. Speli ficatul, îl ştergi şi îl tai cuburi cu latura de 3 cm.

Amesteci cuburile cu piper, boia şi apoi făina. Pui cuburile într-o sită ca să înlături surplusul de făina, apoi le pui în ulei fierbinte şi le prăjeşti pe toate părţile.

Amesteci ceapa cu sare şi pătrunjel tocat şi o pui pe un platou, iar deasupra aşezi cuburile de ficat. Presari totul cu sare şi piper şi cu puţin suc de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.