Rulada cu piure din castane

Printeaza

Rulada cu piure din castane din: oua, zahar, faina, amidon, apa calduta, cacao, portocala, sare, piure de castane, zahar pudra, ciocolata si fructe uscate.

Ingrediente:Rulada_cu_piure_din_castane

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 80 g făină
  • 30 g amidon
  • 3 linguri apă călduţă
  • 1/2 linguriţă cacao
  • coaja de la 1/2 portocală
  • un praf sare

Pentru umplut:

  • 300 g piure de castane
  • 200 ml frişcă lichidă
  • o lingură zahăr pudră

Pentru decor:

  • ciocolată
  • fructe uscate

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amesteca galbenusurile cu zahărul, coaja de portocală rasă si cele 3 linguri de apă călduţă. Se adaugă făina amestecată cu amidonul si se omogenizează.

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se adaugă spuma în trei reprize, amestecând delicat după fiecare.

Se opreşte din aluat o cantitate mică si se va amesteca apoi cu cacao. Restul aluatului se toarnă în tava de copt tapetată cu hârtie. Se toarnă apoi din loc în loc aluatul amestecat cu cacao.

Se coace 12 minute si aluatul se scoate pe un şervet umed. Se rulează în şervet si se lasă asa să se răcorească.

Intre timp, piureul da castane se mixează cu frişca bătută şi zahărul pudră si se dă la rece.

Se desface aluatul din şervet, se umple cu crema de castane, se rulează înapoi si se aşază pe platoul de servit. Se decorează după imaginaţie cu ciocolată si fructe uscate.

 

Rulada cu piure din castane

Rulada_cu_piure_din_castane

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.