Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie.

Tort_Napoleon _15

Tort Napoleon (Mille-feuille)

 

Ingrediente:

  • 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj)
  • 1/2 cana nuci tocate

pentru crema:

  • 2 oua
  • 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb)
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri faina
  • 300g unt nesarat
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Ouale se amesteca bine cu zaharul. Se toarna laptele si se pune pe foc. Se adauga faina amestecand continuu. Se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase timp de 15-17 minute pana cand crema devine groasa ca o budinca.

Tort_Napoleon _05

Se lasa crema sa se raceasca, timp in care se pregatesc foile, iar dupa un sfert de ora se adauga in amestec untul la temperatura camerei si esenta de vanilie si  se amesteca foarte bine. Inainte de a ne apuca de coptul foilor se incalzeste cuptorul.

Tort_Napoleon _08

Se ia o foaie de aluat se intinde, se taie in 4 bucati si se inteapa cu furculita. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la  cuptor pana ce  patratele se rumenesc. La fel se procedeaza si cu celelalte 3 foi de aluat frantuzesc.

Tort_Napoleon _13

Pe fiecare patrat se pune o cantitate generoasa de crema, dupa care se asambleaza tortul avand 4 straturi. Pe partea de sus a tortului se presara nucile. Tortul Napoleon este un desert minunat si se serveste dupa 2-3 ore de la asamblare.

Tort_Napoleon _14

Tort Napoleon (Mille-feuille)

Tort_Napoleon _14

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tort napoleon receta
  • prajitura napoleon
  • tort napoleon reteta
  • crema pentru tort napoleon
  • tort napoleon
  • tort napoleon de casa
  • tort napoleon crema
  • retete tort napoleon
  • crema napoleon
  • retete de tort napoleon

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact