Reteta zilei: Supa crema de dovleac cu arpagic

Printeaza

Supa crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine.

Supa crema de dovleac cu arpagic

Supa crema de dovleac cu arpagic

 

Ingrediente:

  • 2 fire de praz, spalat si tocat
  • 1 ceapa, cuburi
  • 8 cesti dovleac, cuburi
  • 6 cani de supa de pui
  • 1/2 cana vin alb
  • 3 limguri ulei de masline
  • 1 lingurita piper alb
  • 2 linguri de unt
  • 1 mana de arpagic proaspat

Ingrediente pentru crutoane:

  • 2 bucati de paine
  • 1 lingura unt proaspat

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-o oala, adaugati ceapa tocata si prazul si sotati aproximativ 5 minute. Se adauga vinul si supa, acoperiti silasati la fiert. Adaugati dovleacul, reduceti focul la mic si gatiti 35 minute.

Supa crema de dovleac cu arpagic

Lasati amestecul se raceasca pentru aproximativ 20 de minute. Adaugati 2 linguri de unt, un praf de sare si piper alb dupa gust. Puneti in blender si procesati pana la omogenizare.

Supa crema de dovleac cu arpagic

Tiati paine cuburi, amestecati in tigaie cu ulei si serviti cu supa crema de dovleac. Garnisiti cu arpagic.

Supa crema de dovleac cu arpagic

Supa crema de dovleac cu arpagic

Supa crema de dovleac cu arpagic

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu e cam groasa supa asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.