Reteta zilei: Placinta cu mere si caramel
PrinteazaPlacinta cu mere si caramel din: aluat, mere, unt, zahar brun, apa, scortisoara, sare, faina.
Ingrediente:
- 300 gr aluat
- 3-4 mere, curatate si taiate felii subțiri
- 6 linguri unt
- 1/2 cana zahăr brun
- ¼ cana apă
- ¼ linguriță scorțișoară
- ¼ linguriță de sare
- 3 linguri faina
Ingrediente topping crocant:
- 1 cana faina
- 1 cana zahăr brun
- ¼ cana unt
Mod de preparare Placinta cu mere si caramel :
Incalziti cuptorul la 200C. Puneti aluatul intr-o tava de copt si adaugati merele.
Într-o cratiță mică, amestecati împreună untul, zahar brun, apa, scorțișoară, sare și făină și se aduce la fierbere.
Gatiti timp de 1 minut și opriti focul. Pastrati deoparte.
Cu ajutorul unui mixer bateti ingredientele pentru topping-ul crocant aproximativ 3-4 minute.
Se toarnă amestecul de caramel peste mere. Amestecati si apoi turnati amestecul crocant.
Coaceti acoprit timp de 15 minute la 200C.
Scoateți folia, scadeti temperatura la 170C si mai coaceti încă 35-40 minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Placinta cu mere si caramel
Pofta buna!
Foarte buna placinta 🙂