Raspandirea ceaiului in Mongolia si Rusia

Printeaza

Raspandirea ceaiului in Mongolia si Rusia In timpul dinastiilor Tang şi Sung, ceaiul era făcut cadou mongolilor ca daruri regale, şi astfel a ajuns să facă parte din cultura lor. în Mongolia, ceaiul se bea cu lapte şi sare. Odată cu expansiunea mongolilor în Rusia, în 1638, mongolii au dus cu ei şi tradiţiile ceaiului.

Totuşi, ei nu au fost primii care au adus ceaiul în Rusia. In 1618 chinezii îi dăduseră deja în dar ceai ţarului Alexei, şi astfel a început un negoţ efectuat cu caravane de cămile, care străbăteau aproximativ 11.000 mile, fiecare drum durând aproape un an şi jumătate.

Ceaiul era extrem de popular în Rusia şi, la sfârşitul secolului al optsprezecelea, ruşii beau 1.500 tone de ceai pe an. Deoarece cererea de ceai era atât de mare, ruşii au început să-şi cultive propriile plantaţii de ceai şi, în 1900, au oprit importul de ceai din China.

In general, ruşii beau ceaiul ca şi chinezii, deşi poate fi mult mai tare. Totuşi, ruşii adaugă zahăr şi lămâie – unii chiar bagă zahărul în gură înainte de a bea ceaiul – sau lapte, miere, dulceaţă sau mirodenii.

1 comentariu

  1. Nu stiam ca rusii consuma asa de mult ceai

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.