Quiche de rosii cu oregano

Printeaza

Quiche de rosii cu oregano din: faina, sare, ou, ceapa, nt, bacon afumat, rosii, piper, smantana, oregano, grasime.

Ingrediente:Quiche de rosii cu oregano

  • 250 g făină sare
  • 125 g unt 1 ou

Pentru umplutură:

  • 5- 6 cepe tocate mărunt
  • 40 g unt
  • 100 g bacon afumat
  • 300 g roşii
  • piper

Se toarnă pe deasupra:

  • 4 ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 de legătură de oregano
  • grăsime pentru uns tava

 

Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, sare, unt şi ou, care se înfăşoară într-un prosop umed şi se lasă la dospit circa 30 de minute. Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C.

Pentru umplutură se căleşte ceapa în unt până devine sticloasă. Baconul se taie cubuleţe, se prăjeşte împreună cu ceapa şi se lasă apoi la răcit.

Roşiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită, după care se curăţă de coajă, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie cuburi mari.

Se amestecă pulpa roşiilor cu ceapa şi cu baconul, apoi se asezonează cu sare şi cu piper.
Aluatul se întinde şi se aşează în A forme unse de quiche. Se ridică pe margini şi se găureşte de mai multe ori cu o scobitoare. Apoi se coace parţial circa 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 °C.

Amestecul din ceapă şi bacon se pnparte egal în forme, peste aluat. Se bat ouăle cu smântână pentru gătit şi se sărează şi se piperează după gust.

Oreganoul se spală, se scutură de apă, se aleg frunzuliţele de pe ramuri, se toacă şi se amestecă cu amestecul cu ouă, care se toarnă peste quiche.

La final, se coace totul la cuptor circa 20 de minute.

 

Quiche de rosii cu oregano

Quiche de rosii cu oregano

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.