Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere

Printeaza

O reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si bere din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, bere, sare si piper.

Ingrediente:Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere

  • 1 kg pulpa de miel fara os
  • 50 ml ulei din samburi de struguri
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
  • 2 crengute de rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lamai
  • 500 ml bere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane şi puneţi-o într-un castron. Adăugaţi uleiul, cea­pa şi ţelina curăţate, spălate şi tăiate julienne, usturoiul sfărâmat, rozmarinul tocat şi co- riandrul măcinat. Adăugaţi berea şi zeama de la 1 lămâie, sare şi piper după gust, apoi amestecaţi bine.

Acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 24 de ore. Scoateţi pulpa de miel din marinataîn care a stat, scurgeţi-o bine şi puneţi-o pe grătarul încins. Frigeţi-o până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile, apoi scoateţi-o pe un fund de lemn.

Tăiaţi carnea în feliuţe de circa 5mm grosime şi serviţi-o fierbinte, stropită cu 2-3 linguri din marinata în care a stat. Puneţi alături sferturi de lămâie friptă pe grătar.

Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere

Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • carne de miel marinata cu bere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.