Pui cu nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu: faina, nuci, oua, usturoi, unt.

Ingrediente:

  • două linguri cu făină
  • miezul de la 15 nuci
  • două gălbenuşuri bătute
  • un căţel de usturoi
  • 115 g unt
  • un kilogram carne de vită sau pui tăiată în bucăţi de un centimetru

 

Mod de preparare:

Se pune carnea de vită sau de pui într-o oală, se acoperă cu apă şi se fierbe la foc mediu până devine moale. Se scoate carnea într-un bol, fără să se arunce lichidul în care a fiert, într-o oală separată se pune făina şi se căleşte până începe să devină maronie.

Se adaugă jumătate din cantitatea de unt, nucile tocate, usturoiul tocat sau pisat şi gălbenuşurile, amestecând încontinuu. Se toarnă lichidul în care a fiert carnea şi se clocoteşte totul până se îngroaşă amestecul.

Se ia de pe foc imediat, ca să nu se coaguleze gălbenuşurile, se adaugă carnea din bol şi se amestecă. Untul rămas se prăjeşte până devine maroniu şi se toarnă peste mâncarea pusă în patru boluri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.