Pui si dovlecei marinati la gratar

Printeaza

O reteta de pui si dovlecei marinati la gratar din: piept de pui, dovlecei, ulei, vin alb, ceapa, telina, usturoi, cimbru, piper si sare.

Ingrediente:Pui si dovlecei marinati la gratar

  • 700 g piept de pui
  • 4 dovlecei potrivit
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • un varf de lingurita piper proaspat macinat
  • sare
  • bete de frigarui

 

Mod de preparare:

Taiaţi pe lungime pieptul de pui în felii de circa 5mm grosime, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi puneti-le într-un castron. Spălaţi dovleceii şi fără a-i curăţa de coajă tăiaţi-i pe lungime în felii de circa 5mm grosime. Puneţi-i şi pe aceştia în castronul cu feliuţele de piept de pui.

Turnaţi în castron uleiul şi vinul şi adăugaţi ustu­roiul pisat, ceapa tăiată julienne, felina, dată pe răzătoarea mare, cimbrul, piperul şi sare, după gust. Amestecaţi bine, astfel încât car­nea şi feliile de dovlecel să fie bine unse. Acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi castronul la frigider pentru 1 oră.

Puneţi feliile de carne pe beţe de frigăruie şi frigeţi-le pe un grătar încins, până se rumenesc bine pe ambele părţi. Tot pe grătar frigeţi şi feliile de do­vlecel. Serviţi preparatul fierbinte. ,

Pui si dovlecei marinati la gratar

Pui si dovlecei marinati la gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.