Prajitura Nora

Printeaza

Prajitura Nora din: faina, iaurt, zahar, unt, ulei, praf de copt, vanilie, margarina, branza, amidon, oua, visine.

Ingrediente:Prajitura_Nora

Pentru blat:

  • 400 g făină
  • 200 g iaurt
  • 120 g zahăr
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză dulce cremoasă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 fiolă esenţă de vanilie
  • 2 ouă
  • 300 g vişine fără sâmburi, din compot

Pentru aluatul sfărâmicios:

  • 175 g făină
  • 100 g zahăr
  • 110 g unt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 50 g zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu esenţa de vanilie, untul moale, la temperatura camerei, adaugi apoi uleiul, iaurtul şi 300 g făină cernută împreună cu praful de copt. Frămânţi un aluat potrivit de tare.

Ungi şi tapetezi o tavă cu dimensiunile de 25×40 cm. Intinzi aluatul în foaie dreptunghiulară, puţin mai mare decât tava. Tapetezi baza şi pereţii tăvii cu aluatul.

Coci blatul 10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Amesteci ingredientele pentru aluatul sfărâmicios şi îl introduci în frigider. Pentru umplutură, amesteci brânza dulce cu ouăle, zahărul, amidonul şi esenţa de vanilie.

Scoţi tava din cuptor, întinzi crema de brânză şi presari uniform vişinele, în prealabil scurse. Razi deasupra aluatul sfărâmicios şi continui coacerea 1/2 oră, la foc mediu.

Când prăjitura s-a răcit, o presari cu zahăr pudră şi o porţionezi.

Prajitura Nora

Prajitura_Nora

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.