Prajitura cu spuma de branza si cocos

Printeaza

Prajitura cu spuma de branza si cocos din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, branza cremoasa, frisca, iaurt, gelatina, apa, fulgi de cocos.

 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă praf de copt

Pentru spuma de brânză:

  • 500 g brânză cremoasă
  • 200 ml frişcă
  • 100 g iaurt
  • 100 g zahăr
  • 5 g gelatină
  • 3 linguri apă
  • 1 lingură fulgi de cocos

 

 

Mod de preparare:

Bati ouale cu zaharul cam 10 minute până obţii o cremă albă. Tomi uleiul, în fir subţire, şi continui să mixezi.

Incor­porezi făina, praful de copt şi amesteci încet cu o lingură, de jos în sus.

Tomi aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptor 30 de minute, până trece testul scobitorii.

Intre timp, prepari spuma de brânză. Amesteci gelatina cu 3 linguri de apă rece, apoi o torni in iaurtul incalzit, in prealabil.

Baţi frişca rece şi o încorporezi îrr iaurt. Adaugi brânza, zahărul şi fulgii de cocos şi amesteci până se omogenizează.

Crema obţinută o tomi peste blatul răcit şi dai prăjitura la rece.

Incălzeşti smântână dulce, apoi o amesteci cu ciocolata mărunţită.

Amesteci până se topeşte ciocolata complet, apoi tomi glazura peste prăjitură şi o dai din nou la rece 3 ore.

 

Prajitura cu spuma de branza si cocos

Prajitura_cu_spuma_de_branza_si_cocos

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din prajitura asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.