Prajitura cu crema, lichior si vanilie

Printeaza

Prajitura cu crema, lichior si vanilie din: lapte, galbenusuri, zahar, gelatina, esenta de vanilie, frisca, lichior maraschino, sare si fructe.

Ingrediente:Deserturi_delicioase

  • 550 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 600 ml frisca lichida
  • 150 ml lichior +2 linguri lichior
  • un varf cutit de sare
  • fructe pentru decor

 

Mod de preparare:

Puneti gelatina in apă rece la dizolvat. Se fierbe laptele şi adăugaţi vanilie. Lasaţi să clocoteasca si fierbeti 10 minute,  apoi opriţi focul şi acoperiţi vasul. Bateti gălbenuşurile cu zahărul, coaja de lămâie şi sare până la omogenizare. Separat, bateţi frişca.

Incorporati laptele răcit peste crema de ouă. Adaugati gelatina, amestecând încontinuu, apoi lichiorul, si lăsaţi sa se răceasca.  Când este complet rece, adăugaţi frişca bătută. Ungeţi tava cu lichior, apoi turnaţi crema şi acoperiţi cu folie.

Dati la rece pentru cel puţin 4 ore. Decoraţi cu fructe şi zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.