Placintele de cartofi cu susan

Printeaza

Placintele de cartofi cu susan din: cartofi, oua, faina, ulei, unt, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente :Placintele de cartofi cu susan

  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 50 g faina
  • 200 ml ulei
  • 40 g unt
  • 3 prize nucsoara rasa
  • sare
  • piper

 

Ingrediente pane: 2 albusuri, 50 g gris fin, 50 g faina, 2 linguri seminte de susan, sare, piper.

 

Ingrediente sos: 1 lingurita busuioc verde tocat, 1 cutie mica rosii decojite taiate marunt, 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare:

Preparati sosul: fierbeti 10 minute rosiile taiate marunt impreuna cu uleiul de masline, busuiocul, sarea si piperul si lasati-le apoi sa se raceasca.

Intre timp, curatati cartofii, spalati-i bine, taiati-i bucati si lasati-i sa fiarba in aburi 20 de minute intr-o sita, deasupra unei oale umplute pe jumatate cu apa.

Pasati-i printr-o sita, incorporati untul, faina si ouale, sarati, piperati, adaugati nucsoara rasa si formati intre palme placintele mici si plate.

Preparati pane-ul: luati trei farfurii adanci si puneti in prima faina, in cea de-a doua albusurile si in a treia grisul amestecat cu semintele de susan.

Incingeti bine uleiul intr-o tigaie antiadeziva.

Bateti usor albusurile cu putina sare si piper si dati placintelele pe rand prin faina, albus si susan.

Prajiti-le in uleiul incins si cand s-au rumenit frumos pe ambele parti, scoateti-le cu lingura pentru spuma si lasati-le sa se scurga pe mai multe straturi de hartie absorbanta.

Serviti-le fierbinti, impreuna cu sosul de rosii caldut.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.