Plăcintă sărată cu crema de branza

Printeaza

Plăcintă sărată cu crema de branza din: faina, apa minerala, ulei, unt, sare, feta, crema de branza, oua, iaurt, unt si lapte.

Ingrediente:Placinta_sarata_cu_crema_de_branza

  • 17 linguri cu faina
  • 15 linguri cu apa minerala
  • 7 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu unt
  • sare

pentru umplutura:

  • 200 g feta
  • 200 g crema de branza
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cu iaurt
  • unt
  • lapte

 

Mod de preparare:

Amestecă 15 linguri cu făină, apa minerală, un praf de sare şi uleiul. Intinde aluatul pe masa înfăinată.

Separat, amestecă restul de făină cu untul moale şi întinde compoziţia peste aluat. Pliază ca pe plic şi dă la rece o jumătate de oră. Intinde aluatul, pliază-l din nou şi dă-l la rece alte 30 de minute.

Sfărâmă brânza feta şi adaugă crem a de brânză, ouăle bătute şi subţiază, dacă este cazul, cu iaurt gras. Imparte aluatul în două şi întinde foi subţiri.

Pune una dintre ele pe fundul unei tăvi unse cu unt,întinde umplutura cu grijă, iar deasupra aşază a doua foaie.

Unge cu lapte şi dă la cuptorul încins până ce foile se rumenesc frumos. Taie plăcinta după ce s-a răcit.

Plăcintă sărată cu crema de branza

Placinta_sarata_cu_crema_de_branza

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine placinta 🙂 Imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.