Pizza cu şuncă si ciuperci

Printeaza

O reteta de pizza cu sunca si ciuperci din: faina, drojdie, sare, ulei de floarea soarelui, lapte, ou, rosii, ciuperci, masline, sunca de praga, cascaval si cimbru.

Ingrediente:Pizza cu şuncă si ciuperci

  • 350 g faina
  • 35 g drojdie
  • sare
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 150 ml lapte
  • un ou
  • 4 rosii
  • 8-10 ciuperci
  • 150 g masline
  • 150 g sunca de Praga
  • 100 g cascaval
  • cimbru verde

 

Mod de preparare:

Se topeşte drojdia în laptele călduţ şi se adaugă o linguriţă de făină. Se lasă câteva minute la dospit. Se cerne făina într-un bol, se adaugă restul de lapte, uleiul, oul şi maiaua. Se frământă bine şi se lasă la crescut.

Se taie roşiile cubuleţe, se stropesc cu ulei, se condimentează cu sare şi cimbru. Se întinde aluatul în tava unsă cu puţin ulei. Se pune un strat de roşii, unul de caşcaval, şunca tăiată feliuţe, măslinele, ciupercile şi se coace la 150°C. Se serveşte ornată cu cimbru.

Pizza cu şuncă si ciuperci

Pizza cu şuncă si ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.