Pizza quattro stagioni

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza quattro stagioni din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, anghinare, masline negre, porsciutto, ciuperci chmpignon, sare si piper.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Pizza quattro stagioni

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 180 g roşii decojite
  • 200 g mozzarella
  • 6 bucăţi anghinare conservată
  • 10 măsline negre fără sâmburi
  • 5 felii şuncă (prosciutto, Kaiser)
  • 2 ciuperci champignon curăţate
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul pentru pizza. Pune în blender roşiile, un praf de sare şi de piper, apoi pasează-le. Aşază aluatul pe planşeta presărată cu faină, întinde o foaie rotundă şi pune în mijlocul ei puţin sos de roşii.

Cu ajutorul unei linguri, întinde sosul pe toată suprafaţa, lăsând o margine de 1 cm.

Taie felii mozzarella şi dispune-le uniform pe suprafaţa hiatului. Umple fiecare sfert al acesteia cu anghi­nare scursă şi tăiată sferturi, măsline negre, şunca şi lamele de ciuperci.

Stropeşte cu puţin ulei de măsline şi coace 25 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.

Dacă vrei să dai pizzei o aromă mai puternică şi mai plă­cută, poţi înlocui ciupercile champignon cu hribi proaspeţi, bine curăţaţi si tăiati feliuţe subţiri.

Pizza quattro stagioni

Pizza quattro stagioni

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • reteta pizza quatro stagioni

1 comentariu

  1. Cel ami mult imi place pizza asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.