Pilaf de ciuperci

Printeaza

Pilaf de ciuperci

Ingrediente:Pilaf de ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 1 pahar orez
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiatăşi cu 2 pahare de apă.

Se lasă să fiarbă încet cam 15 min. Se strecoară, iar zeama de ciuperci se măsoară.

Trebuie să fie două pahare de zeamă ceea ce prisoseşte se aruncă, iar dacă nu cumva nu ajunge, se adaugă apă.

Se pun ciupercile strecurate în cratiţă, se toarnă peste ele cele două pahare de zeamăşi se adaugă orezul spălat şi prăjit uşor în 3 linguri de ulei, sarea şi piperul.

Se lasă să fiarbă la foc încet, acoperit cu un capac îmbrăcat cu un şervet muiat în apăşi şters.

Cînd orezul este aproape fiert, se dă la cuptor, la foc mic, pînă cînd înfloreşte orezul.

Acest pilaf se poateservi cald sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.