Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur

Printeaza

Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur din: piept de pui, conopida, ceapa, ulei, condimente, sare, piper, usturoi, smantana.

Ingrediente:Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur

  • 2 bucăţi piept de pui
  • 1 conopidă mică
  • 1 ceapă
  • ulei
  • condiment tip Vegeta
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 4 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Speli conopida, o desfaci bucheţele şi le fierbi 5 minute în apă. Căleşti ceapa tăiată cubuleţe împreună cu pieptul de pui tăiat bucăţi. După ce s-a albit carnea, presari condi­ment, sare şi piper după gust, apoi adaugi conopida fiartă pe jumătate.

Tomi apă cât să fie acoperită carnea şi conopida şi laşi să fiarbă totul pe foc mic. După ce carnea s-a fiert, adaugi şi usturoiul pisat, iar la sfârşit pui şi smântână amestecată cu 1 lingură de făină şi puţină zeamă şi mai laşi să fiarbă până se îngroaşă amestecând continuu.

Faci cartofi natur şi aduci la masă pe un platou puiul cu conopida şi cartofii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.