Paste de cacao cu sos caramel si fructe

Printeaza

Paste de cacao cu sos caramel si fructe din: ouă, făină, cacao, sare, zahar, migdale, unt, frisca vegetala, smântâ­nă pentru frişcă, zahăr pudră, fructe.

Ingrediente:Paste_de_cacao_cu_sos_caramel_si_fructe

  • 3 ouă
  • 225 g făină
  • 75 g cacao
  • 1 praf de sare

Pentru sos:

  • 200 g zahăr
  • 100 g migdale
  • 30 g unt
  • 100 ml frişcă vege­tală
  • 150 ml smântâ­nă pentru frişcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • fructe

Mod de preparare:

Pentru paste, amesteci ingredientele până obţii un aluat potrivit de tare, pe care îl modelezi în formă de bilă şi îl laşi să se odih­nească 30 de minute.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie de aluat groasă de 2 mm şi tai fâşii late de 7-8 mm. Laşi pastele să se usuce puţin, apoi le fierbi „al dente”, în apă uşor sărată.

Prăjeşti puţin migdalele, într-o tigaie antiaderentă, la foc mic, agitând din când în când tigaia, ca să se prăjească uniform şi să nu se ardă. Păstrezi câteva migdale întregi, iar restul le macini fin.

Caramelizezi zahărul într-un vas, la foc mic. Când devine auriu, agiţi vasul. Presari migdalele, ames­teci uşor până se omogeni­zează, apoi adaugi untul şi amesteci energic.

Torni frişca şi laşi să dea în câteva clocote, lei vasul de pe foc şi laşi sosul să se răcească. Baţi smântână cu zahă­rul pudră, până se întăreşte frişca.

Impărţi pastele în 3 farfurii. Ornezi cu sos, frişcă şi fructe.

Paste de cacao cu sos caramel si fructe

Paste_de_cacao_cu_sos_caramel_si_fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.