Painici cu banane

Printeaza

O reteta gustoasa de painici cu banane, faina, apa, miere, sare, drojdie si nuci.

Ingrediente:  Painici cu banane

  • 3 căni fă­ină albă
  • 1/2 cană făină integrală
  • 1/2 cană apă
  • 2 linguri miere
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lin­guriţă sare
  • 1 şi 1/2 linguriţă drojdie uscată
  • 4 banane
  • 1/2 cană nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Dizolvi droj­dia în apă călduţă şi adaugi mierea, apoi laşi la dospit 5-10 minute. Pui apoi peste maiaua obţinută uleiul, sarea, ambele tipuri de făină şi amesteci viguros cu o lingu­ră. Adaugi bananele zdrobite cu furculiţa, nucile măcinate şi frămânţi bine timp de 5 minute.

Ungi o tavă pătrată cu ulei, pui bulgări de aluat de mărimea unui măr şi laşi la crescut 15 minute. Dai apoi pâinicile la cuptor pentru 45-50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.