Orez cu peste sarat

 

Ingrediente:

  • 2 bucati de peste sarat
  • 2-3 cepe
  • 1 cană (250 g) de orez
  • piper
  • mărar
  • 4 roşii (de la borcan sau suc de roşii)
  • apă caldă

 

Mod de preparare:

Intr-o cală de 10 l cu apă rece pui la desărat de seara peşele tăiat în porţii. Ai grijă să schimbi apa după câtva ore. A doua zi scurgi bine peştele, îl prăjeşti puin în ulei şi-l dai deoparte, într-o cratiţă groasă (de tuci sau de aluminiu turnată) prăjeşti ceapa până când se rumeneşte, apoi adaugi orezul bire spălat în apă caldă.

Pui şi peştele, completezi cu apă caldă cât să acoperi totul şi laşi să dea în clocot pe foc mic, cu o tablă sub cratiţă ca să nu se lipească. Laşi să fiarbă timp de 10 minute, după care stingi focul.

Aştepţi încă 10 minute ca orezul să înflorească şi să-şi tragă toată apa, apoi scutur (roteşti) cratiţa în mâini (nu amesteci cu lingura!) dar nu prea mult, că se fărâmă peştele şi orezul.

După aceea umpli din nou cu apă caldă şi pui feii de roşii (de la borcan sau suc de roşii), piper şi mărar. Cine vrea poate să-l dea şi la cuptor.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • orez cu peste sarat
  • peste sarat cu orez
  • orez cu peste sarat la cuptor
  • peste sarat cu orez la cuptor
  • orez pentru peste
  • platica sarata la cuptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact