Peste sarat cu orez prajit si mazare

Printeaza

Peste sarat cu orez prajit si mazare din: orez fiert, crevete în carapace, peşte sărat, mazăre congelată, ouă, ulei, ulei de susan, sare, carne de pui, sos de soia, piper, ceapă verde, frunze de coriandru, chili roşu.

Ingrediente:Peste sarat cu orez prajit si mazare

  • 400 g orez fiert
  • 75 g crevete în carapace
  • 50 g peşte sărat, tăiat bucăţi
  • 2 linguri mazăre congelată
  • 2 ouă
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriţă ulef de susan
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă came de pui, tăiată cubuleţe
  • 1 linguriţă de sos de soia
  • un vârf de cuţit de piper
  • 1 lingură de ceapă verde
  • 1 lingură de frunze de coriandru
  •  1 legătură de chili roşu

Mod de preparare:

In uleiul bine încins dintr-un ceaun se prăjeşte peştele până devine crocant. Se scoate şi se lasă să se scurgă bine de ulei.

Uleiul rămas în tigaie, peste care se adaugă cel de susan se încinge bine.

Se prăjesc crevetele. Când sunt gata se pun orezul şi condimentele şi se amestecă bine, agitându-se ceaunul energic.

Se face o adâncitură în orez şi se toarnă în ea ouăle bătute. Se piperează şi se acoperă ouăle cu orez. Se lasă pe flacără, la foc mediu, cam două minute, după care se dă focul pe mic şi se lasă până ce orezul se încinge bine.

Dacă rămâne prea uşcat se completează cu puţin ulei. Se adaugă mazărea şi se amestecă bine.

Se pune, la sfârşit, peştele şi se mai amestecă uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.