Ochiuri in rosii (catoianachi)

Printeaza

Ochiuri in rosii

Ingrediente:Ochiuri in rosii (catoianachi)

  • 10 ouă
  • 5 roşii
  • 2 ouă răscoapte
  • 1 castravete mic murat în oţet
  • 1 cartof fiert
  • 1 lingură muştar
  • ulei
  • otet
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • puţin aspic

 

Mod de preparare:

Tăiem în două 5 roşii egale, rotunde, frumoase, maii, ca să încapă ochiurile în ele. Scoatem seminţele şi miezul. Pu­nem roşiile într-o farfurie, le sărăm puţin şi le dăm la rece.

Pregătim 10 ochiuri fierte în apă clocotitâ.. Le aşezăm cu grijă pe o sită. Fa­cem o umplutură dintr-un castravete mic, murat în oţet, 1—2 ouă răscoapte, un cartof mic fiert, puţin pătrunjel, piper, sare, muştar şi puţin miez de roşii. To­căm totul bine, nu însă prea mărunt. Adăugăm puţin ulei şi oţet.

Scurgem zeama din jumătăţile de roşii, apoi, cu o lingură, punem cîte puţină um­plutură în roşii. Cu o formă de tăiat aluat, tăiem ro­tund ochiurile, înlăturînd marginile ne­regulate de albuş închegat, le aşezăm în roşii, peste umplutură.

Garnisim în jurul ochiurilor cu aspic tăiat mărunt. Peste fiecare ochi punem două frunzuliţe de tarhon, iar la mijlocul ochiurilor, o bucă­ţică de pulpă de roşie. Apoi ungem ouăle cu o pană, cu puţin aspic topit, rece.

Punem roşiile pe o farfurie, le aran­jăm cu o lopăţică şi le dăm la rece pînă la masă. Putem să le servim cu sos tartar.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.