Musaca de cartofi si curcan

Printeaza

O reteta de musaca de cartofi si curcan din: cartofi, piept de curcan, ulei, smantana, ceapa, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 800 g piept de curcan sau de pui
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri smantana
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii in coaja si apoi lasati-i la racit, curatati-i si taiati-i in rondele. Fierbeti carnea in apa cu sare, piper si cu ceapa curatata. Taiati-o apoi in cubulete sau dati-o prin masina de tocat.

Ungeti un vas termorezistent cu ulei si asezati cartofii si carnea in straturi alternative. Stratul de deasupra trebuie sa fie din cartofi. Stropiti stratul de deasupra cu putin ulei si puneti vasul la cuptor.

Cuptorul trebuie sa fie incalzit dinainte. Cand cartofii s-au rumenit, scoateti vasul din cuptor si turnati deasupra smantana. Mai puneti la cuptor pentru 10 minute. La servire, ornati cu patrunjel verde tocat marunt.

Musaca de cartofi si curcan

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.