Miel cu ciuperci

Printeaza

O reteta de miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, ceapa, rozmarin, marar, sos de soia, amidon, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Miel cu ciuperci

  • 500 g carne de miel
  • 700 g ciuperci proaspete
  • 2 cepe mari
  • 2 fire mari rozmarin
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, scurgeţi-o de apă, ştergeţi-o cu şerveţele absorbante şi tăiaţi-o în bucăţele. Presăraţi-o cu sare şi piper şi prăjiţi-o înăbuşit, într-o tigaie mare, în ulei şi 1 ceşcu-ţă apă. După ce carnea s-a pătruns bine şi s-a evaporat toată apa din ti­gaie, adăugaţi ceapa curăţată, spă­lată şi tăiată julienne.

Căliţi-o împre­ună cu carnea 5 minute, după care adăugaţi ciupercile spălate şi tăiate în feliuţe. Puneţi în tigaie şi firele de rozmarin şi căliţi totul la foc potrivit, până când se evaporă toată zeama iăsată de ciuperci.

La final, adău­gaţi mărarul tocat mărunt, sosul de soia şi amidonul desfăcut în 100ml apă. Amestecaţi bine şi mai lăsaţi la foc mic 1 minut. Serviţi mielul cu ciuperci cald, presărat cu pătrunjel tocat mărunt şi stropit cu zeamă de lămâie. Ornaţi cu feliute de lămâie.

Miel cu ciuperci

Miel cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.