Kadaif

Printeaza

Kadaif din: paste, margarina, fistic, zahar, miere, apa, suc de lamaie, sare.

Ingrediente:Kadaif

  • 225 g paste fine
  • 115 g margarina
  • 175 g fistic maruntit
  • 115 g zahar
  • 115 g miere
  • 150 ml apa
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi apa la fiert cu putină sare. Fierbeti pastele conform timpului indicat pe pachet. Scurgeti-le bine, puneti-le într-un bol, adăugaţi margarina, amestecaţi şi lăsaţi la răcit; Pregătiţi 4 boluri medii termorezistente. Impărţiţi pastele în 8 porţii egale şi puneţi 4 din ele în boluri.

Presati-le bine cu mâna şi adăugaţi jumătate din cantitatea de fistic, apoi puneţi deasu­pra restul de paste; Puneti-le la copt în cuptorul încălzit la o temperatură de 180°C timp de 45 de minute; Intre timp, puneţi zaharul, mierea şi apa într-un vas şi fierbeti compoziţia la foc mic amestecând încontinuu, până când zahărul se dizolvă.

Fierbeti siropul timp de 10 min, adăugaţi sucul de lămâie şi mai fierbeti încă 5 min; Scoateţi bolurile cu paste din cuptor şi turnaţi deasupra siropul. Lăsaţi să se racească şi adăugaţi deasupra câteva miezuri de fistic pentru decorare.

Kadaif

Kadaif

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.