Kadaif
PrinteazaKadaif din: paste, margarina, fistic, zahar, miere, apa, suc de lamaie, sare.
- 225 g paste fine
- 115 g margarina
- 175 g fistic maruntit
- 115 g zahar
- 115 g miere
- 150 ml apa
- 2 lingurite suc de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Puneţi apa la fiert cu putină sare. Fierbeti pastele conform timpului indicat pe pachet. Scurgeti-le bine, puneti-le într-un bol, adăugaţi margarina, amestecaţi şi lăsaţi la răcit; Pregătiţi 4 boluri medii termorezistente. Impărţiţi pastele în 8 porţii egale şi puneţi 4 din ele în boluri.
Presati-le bine cu mâna şi adăugaţi jumătate din cantitatea de fistic, apoi puneţi deasupra restul de paste; Puneti-le la copt în cuptorul încălzit la o temperatură de 180°C timp de 45 de minute; Intre timp, puneţi zaharul, mierea şi apa într-un vas şi fierbeti compoziţia la foc mic amestecând încontinuu, până când zahărul se dizolvă.
Fierbeti siropul timp de 10 min, adăugaţi sucul de lămâie şi mai fierbeti încă 5 min; Scoateţi bolurile cu paste din cuptor şi turnaţi deasupra siropul. Lăsaţi să se racească şi adăugaţi deasupra câteva miezuri de fistic pentru decorare.
Kadaif
Pofta buna!