Galuste de toamna

Printeaza

O reteta delicioasa de galuste de toamna din: prune, unt, faina, zahar pudra, ou, drojdie, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, mac, lapte, zahar pudra si unt.

Ingrediente:Galuste de toamna

  • 5 prune mari

pentru aluat:

  • 50 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de nucsoara
  • unt pentru uns forma

pentru umplutura:

  • 200 g mac macinat
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu zahărul şi laptele călduţ. Se adaugă făina, oul, praful de sare, coaja de lămâie şi nucşoara. Se frământă un aluat potrivit de tare, după care se adaugă treptat untul topit, frământându-se în continuare. Se lasă să crească, în loc cald, aproximativ 40 de minute.

Intre timp, se fierbe macul măcinat cu laptele, zahărul şi untul până se îngroaşă, după care se lasă să se răcească. Dacă umplutura este prea subţire, se adaugă puţin pesmet.

Se împarte aluatul în zece bucăţi şi se întinde fiecare într-un pătrat. Se aşază pe fiecare câte o jumătate de prună şi o linguriţă de umplutură de mac.

Se adună marginile, se lipesc şi se dă forma rotundă. Se procedează la fel şi cu restul ingredientelor. Se aşază toate într-un vas rotund uns cu unt, una lângă alta. Se lasă să crească, la loc cald, timp de 15 minute.

Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, la foc mic. Se servesc calde sau reci, presărate cu zahăr pudră.

Galuste de toamna

Galuste de toamna

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.