Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne

Printeaza

Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne din: cartofi, faina, ou, lapte, sare, ceapa, unt, sunca, carne de carnati, maghiran, patrunjel, piper.

Ingrediente: Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne

  • 500 g cartofi fainosi
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • 1 ceapa
  • 20 g unt
  • 100 g sunca
  • 200 g carne tocata si condimentata pentru carnati
  • 1 lingurita maghiran
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se fierb  cu coaja circa 20 de minute, in apa putina. Se scurg, se curata si se sfarma (ca pentru piure).

Se amesteca cu faina, laptele, oul si putina sare, pana ce se obtine un aluat neted.

Ceapa curatata se taie marunt si se dunstuieste circa 3 minute in untul incins.

Se taie sunca bucatele, se amesteca bine cu carnea tocata, ceapa si verdeata si se gusta de sare si piper.

Cu palmele umezite se fac 8 galuste si in mijlocul fiecareia se introduce cate-o lingurita de umplutura.

Se fierb apoi in multa apa cu sare circa 20 de minute, la foc mic si se servesc fierbinti, cu salata de varza acra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.