Fursecuri delicioase cu cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de fursecuri cu:faina, unt, cacao, oua, zahar tos, praf de copt, lapte dulce, esenta de lamaie, cafea macinata, sare, ciocolata alba.

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 115 g unt
  • două linguri cu cacao
  • două ouă
  • 150 g zahăr tos
  • un pliculeţ praf de copt
  • 100 ml lapte dulce
  • o linguriţă cu esenţă de lămâie
  • o li gură cu cafea măcinată
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • 200 g ciocolată albă

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mai mare se pun untul moale, laptele dulce, zah­ărul tos şi sarea. Se adaugă esenţa de lămâie, ouăle şi se mixează până capătă aspectul unei creme. Se adaugă cacaua, cafeaua măci­nată, praful de copt şi făina.

Se amestecă la început cu o lingură până încep să se omo­genizeze ingredientele, apoi se frământă până rezultă un aluat potrivit de moale.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă din loc în loc grămăjoare de aluat, se pun îi mijloc bucăţele de ciocolată albă ş se acoperă cu aluat.

Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu 10 minute, având grijă să nu se ardă Se scot cu ajutorul unei palete, se aşază pe un platou sau pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.