Friptură cu sos alb şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura cu sos alb din: muschiulet de vitel sau porc, ulei, ciuperci, unt, vin alb, smantana, faina, sare, piper, marar si patrunjel.
Poate te itnereseaza si Friptura de vita la tigaie
- 4 bucati muschiulet de viţel sau de porc
- 2-3 linguri ulei
- 200-250 g ciuperci
- 1 lingură unt
- 150 ml vin alb
- 100 g smântână
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- 1 legătură mărar şi pătrunjel
Mod de preparare:
Bucăţile de carne le dai cu câte un praf de sare şi piper, apoi le treci prin făină, baţi carnea între palme şi le prăjeşti în ulei pe fiecare parte câte 8-10 minute, la foc potrivit, până se rumenesc frumos. Separat, într-o tigaie cu unt, căleşti ciupercile tăiate felii.
Amesteci uşor, stingi cu vin şi le laşi să fiarbă înăbuşit. Adaugi bucatile de carne si le fierbi la foc mic, aproximativ jumatate de ora, pana scade sosul.
Adaugi smantana amestecata cu faina si mai clocotesti putin.
Potrivesti gustul cu sare si aromatizezi cu verdeata tocata marunt. Iei un platou si aranjezi bucatile de carne, punand si sos.
Friptură cu sos alb şi ciuperci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de vita cu sos alb
Buna friptura de vita cu sos de ciuperci, foarte buna