Friptura de vitel cu cartofi

Printeaza

Friptura de vitel cu cartofi din: carne de vitel, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi.

Ingrediente:Friptura de vitel cu cartofi

  • 1,5 kg carne de viţel
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 500 g cartofi

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine carnea, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat, daţi-i cu sare şi piper, apoi cu boia dulce. Puneţi-o în tavă cu ulei şi cu puţină apă.

Lăsaţi tava la cuptor cu foc potrivit şi, când este aproape gata, puneţi ceapă, pătrunjel şi morcovi, toate tocate mărunt.

Când zarzavatul este făcut, scoateţi carnea şi, în sosul rămas, mai puneţi puţină apă, fierbeţi în continuare şi strecuraţi-l.

Sosul se serveşte în sosieră, iar cartofii (piure, natur, prăjiţi) se pun pe masă alături de friptura de viţel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.