Friptura de vitel cu cartofi
PrinteazaFriptura de vitel cu cartofi din: carne de vitel, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi.
- 1,5 kg carne de viţel
- 100 ml ulei
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- sare
- piper
- boia dulce
- 500 g cartofi
Mod de preparare:
Spălaţi bine carnea, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat, daţi-i cu sare şi piper, apoi cu boia dulce. Puneţi-o în tavă cu ulei şi cu puţină apă.
Lăsaţi tava la cuptor cu foc potrivit şi, când este aproape gata, puneţi ceapă, pătrunjel şi morcovi, toate tocate mărunt.
Când zarzavatul este făcut, scoateţi carnea şi, în sosul rămas, mai puneţi puţină apă, fierbeţi în continuare şi strecuraţi-l.
Sosul se serveşte în sosieră, iar cartofii (piure, natur, prăjiţi) se pun pe masă alături de friptura de viţel.
Pofta buna!