Friptura de porc aromata

Printeaza

Friptura de porc aromata din: pulpa de porc, usturoim, piper, Delikat, cimbru, rozmarin, ulei, legume, unt.

Ingrediente:Friptura de porc aromata

 

  • un kg pulpă de porc dezosată
  • 4 căţei usturoi
  • o linguriţă piper
  • 2-3 linguriţe Delikat legume
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • 1/2 linguriţă rozmarin
  • 3 linguri ulei

Pentru garnitură:

  • 1 kg legume (după preferinţă)
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Usturoiul mărunţit, piperul, cimbrul, rozmarinul, Delikat legume şi uleiul se amestecă într-un bol. Carnea se unge cu acest mix.

Pulpa de porc se pune într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 200°C şi se lasă 30 minute.

Se reduce temperatura la aproximativ 160°C şi se mai lasă încă 60 de minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de aluminiu şi se mai lasă 10 minute. Se poate lăsa la răcit aproximativ 24 de ore.

Se serveşte alături de o garnitură compusă din legume fierte şi sotate în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.