Frigărui din falafel de cartofi

Printeaza

Frigărui din falafel de cartofi

Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania.

Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține carne sau ingrediente de origine animală.

Năut sau fasolea: Aceasta este componenta principală a falafelului și furnizează proteine, fibre și nutrienți esențiali.

Condimente și ierburi: Printre cele mai comune condimente folosite se numără coriandru, pătrunjel, usturoi, chimion, turmeric, coriandru măcinat, sare și piper. Acestea oferă falafelului gustul său specific și aromat.

Bicarbonat de sodiu sau praf de copt: Aceste ingrediente ajută la creșterea și pufarea gogoșilor.

Falafelul poate fi servit în mai multe moduri:

  • Într-un pita (lipie) sau într-o pâine plată, alături de legume proaspete și sosuri, cum ar fi hummus, tahini (sos de susan), iaurt sau tzatziki.
  • Pe un platou cu diverse salate și garnituri.
  • Ca parte a unor mese tradiționale sau evenimente speciale.

 

Frigărui din falafel de cartofi

 

Fierbe 500 g cartofi noi până se înmoaie. Scurge-i şi lasă-i să se răcească. într-un robot, mărunţeşte două baghete de pâine până se fac pesmet, adaugă 400 g mazăre din conservă, o ceapă roşie, o linguriţă amestec de condimente orientale, cartofii fierţi şi o legătură de pătrunjel tocat.

Amestecă până obţii un piure. Unge-te cu puţin ulei pe mâini, împarte piureul în 8 porţii şi modelează-le pe beţişoare gen lollipops. Dă-le la rece o oră, apoi frige-le pe grătar 5 minute.

Frigărui din falafel de cartofi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Falafel cu sos

Falafel cu sos

Falafel cu sos din: falafel, sos tomat, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: 300 g falafel, decongelate 350 g sos tomat picant pentru paste 4 cornuri busuioc pentru ornat 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar tos 1 lingurita cimbru, tocat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.